Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar (Tamamı Güncel!)

hesap işletim ücreti almayan bankalar

Hesap işletim ücreti almayan bankalar 2020 yılında oldukça popüler hale gelmiş durumda. Neden diye sorarsanız, artık banka müşterileri ne kadar az masraf öderse o kadar kârlı bir iş yaptığını düşünüyor. Sadece hesap işletim ücreti değil, EFT ve havale masrafları da müşterilerin hızlı bir şekilde uzaklaşma eğilimi gösterdiği ek masraflar arasında yer alıyor. Bizler de size hesap açtığınızda kullansanız da, kullanmasanız da hesap işletim ücreti ödemeyeceğiniz bankaları listeleyeceğiz. Eğer mevcut bankanızda gereksiz masraflar ödüyor, bir çok masraf ödemek zorunda kalıyorsanız size sunacağımız bankalardan herhangi birini tercih ederek bu masraflardan kurtulabilirsiniz. Listemiz tamamen güncel olup, aşağıda sunacağımız bankaların herbiri hesap işletim ücreti olmayan bankalar konusunda örnek olmaktadır.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Bankalar, kendi bünyelerinde açılan tüm vadesiz hesaplardan, hesap için yapılmış olan yıllık harcama ve masrafların karşılığı olarak belli bir miktar ücret keser. Bu ücret hesap işlem ücreti olarak isimlendirilir. Her banka müşterilerinden hesap işletim ücreti almaz. Özellikle son dönemlerde bankalar tercih edilme oranlarını arttırmak için hesap işletim ücretlerini almamaya yönelik düzenlemeler yapmakta.

Ayrıca bazı bankalar sadece hesap işletim ücreti değil, genel olarak çoğu masraflardan feragat etmiş durumda. EFT ve havale yaptığınızda bankaların kestiği komisyonlar da bazen can sıkıcı olabiliyor. BDDK 2020 yılında EFT ve havale masraflarına ilişkin tavan ve taban sınır belirlese de, bu bankaları tercih ederek sıfır masraf ile işlem yapabiliyorsunuz.

Hesap İşletim Ücreti Olmayan Bankalar Hangileridir?

Hesap işletim ücreti olmayan bankalar listesi oldukça kabarık. Bu listenin başını da elbette Türkiye’de masrafsız bankacılık öncüsü olan Enpara.com çekiyor. Diğer bankalar da dahil olmak üzere aktif veya pasif olmak üzere hiçbir hesabınız için herhangi bir masraf ödemiyorsunuz. Bankalardan geriye dönük hesap işletim ücretlerini geri almak için ise hesap işletim ücreti nasıl geri alınır adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Enpara.com

İşlemlerini sadece dijital platformlar üzerinden gerçekleştiren Enpara.com, QNB Finansbank tarafından 2012 yılında kurulmuştur. Şubesiz bir banka olma özelliği taşıyan Enpara.com’un bu sebeple herhangi bir masrafı da bulunmamakta, müşterilerinden hesap işlem masrafı almamaktadır.

QNB Finansbank – CardFinans Nakit

Müşterilerinin işlemlerini kolaylaştırmayı kendine amaç edinen QNB Finansbank bu amacı doğrultusunda son dönemde büyük adımlar atmış bir bankadır. Hesap işletim ücreti olmayan banka kartları arasında olan CardFinans Nakit Banka Kartı’nda döviz hesabı dahil tüm vadesiz hesaplarında yıllık üyelik ücreti veya hesap işlem ücreti bulunmaz. Ayrıca her alışverişte ParaPuan kazandırır.

CepteTEB

TEB’in dijital bankacılık sektöründe 2008 yılında attığı adımla kurulan CepteTEB, aynı Enpara.com gibi,  dijital bankacılık olmasından dolayı şubeden kaynaklanan masraflardan kurtulduğu için müşterilerinden hesap işlem ücreti veya yıllık üyelik ücreti gibi ücretler talep etmez. CepteTEB ile başvurular dahil tüm işlemler internet üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca CepteTEB, döviz hesabı hesap işletim ücreti almayan bankalar arasındadır.

Albaraka Türk Katılım Bankası

Albaraka Türk, faizsiz bankacılık sistemi ile çalışan bir bankadır ve bu sektörde Türkiye’nin öncüleri arasındadır. Hesap işletim ücreti almayan banka isimleri arasında bulunan Albaraka Türk Katılım Bankası’nın prensiplerine göre bankaya ait döviz hesabı dahil hiçbir hesaptan hiçbir hesap işletim ücreti alınmaz.

Türkiye Finans Katılım Bankası

Türkiye’deki sayılı Katılım Bankaları arasında yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası, müşterilerinden hesap işletim ücreti almayan bankalar arasındadır. Hesap işletim ücreti olmayan bir banka hesabına sahip olmak istiyorsanız katılım bankalarını tercih edebilirsiniz.

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Kuveyt Türk, müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla bankacılık işlemlerinin neredeyse tamamında işlem ücretini kaldırmış bir banka olduğu için yıllık hesap işletim ücreti de almamaktadır. Bu hesaba başvuru yapmak için herhangi bir Kuveytturk katılım bankası şubesini ziyaret edebilirsiniz. Bu hesap tipi sadece katılım bankası uzantısı için geçerlidir.

Hesap İşletim Ücreti Alınmayan Bankalar

Tüm bu bankaların haricinde hesap ücreti alan ancak bazı şartlarda bu ücreti kaldıran bankalar da bulunur. Hemen hemen çoğu banka, maaş anlaşması yapılması halinde hesap işletim ücreti almaz. Maaş anlaşması işletmeler ve bankalar arasında yapılır. Ayrıca çoğu bankanın öğrencilere ve 25 yaş altı kişilere tanıdığı ayrıcalıklar bulunur. Bu ayrıcalıkların arasında hesap işletim ücretinden muaf olmak da bulunur.

Vadesiz bir hesaptan, kart sahibi adına olan bir fatura için otomatik ödeme talimatı verilirse, artık o hesaptan hesap işletim ücreti alınmaz. Yine aynı şekilde vadesiz altın hesaplarından, düzenli kullanılan ticari hesaplardan, problemli kredi ödeme hesaplarından hesap işletim ücreti talep edilmez.

Vadesiz Hesap İşletim Ücreti Almayan Banka

Vadesiz hesaplarınızdan hesap işletim ücreti almayan bankaları bir üst bölümde detaylı olarak listelemiştik. Bunun haricinde maaş müşterisi olduğunuz veya otomatik ödeme talimatı verdiğiniz hesaplardan da hesap işletim ücreti ödememeye başlayabilirsiniz. Bankalar, hesabınızı kapatmak istediğinizde sizlere bazı ek faydalar sunar. Bu faydalardan birisi de otomatik ödeme talimatı vermeniz durumunda hesap işletim ücreti alınmamasıdır.

Aynı zamanda sadece hesaplarınızdan değil, kredi kartlarınızdan vereceğiniz otomatik ödeme talimatları sayesinde de kart aidat ücretinden kurtulmanız mümkün. Elbette bunu bankanın size teklif ediyor olması veya bir kampanya olarak sunuyor olması gerekli.

En Düşük Hesap İşletim Ücreti Hangi Bankada?

Bankanızı değiştirmek istemiyor veya daha düşük hesap işletim ücreti olan bir bankaya geçmek istiyorsanız, tercih aşamasında daha az işletim ücreti alan bankaları tercih edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey alttaki listeye göz atmak. Sizin için genele göre daha düşük ücret talep eden bankaları listemeye çalıştık.

Üstte verilen tutarlar yıllık tutar olup, hesabınızdan 12 veya 3 aylık periyotta eşit miktar olarak çekilmektedir. Hesabınızda para bulunmaması durumunda ise borç bakiye olarak kayıt edilebilir. Daha sonrasında ilk para yatırma işleminizde ile hesabınızdan kesinti yapar.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Cevap

  1. Metin avatarı
    Metin

    VakıfBank ilk gözüme çarpan oldu. Ziraat Bankası hesap işletim ücreti yoktur. Zaten tüketici mahkemesi aldığı kararlar mevcut iken hukuk tanımayan hukuksuz bankalara sözüm yok.

Yorum yapın