EFT Hesaba Geçmedi, Ne Yapmalıyım? (Anında Çözüm)

EFT Hesaba Geçmedi

EFT hesaba geçmedi veya EFT gelmedi gibi sorunların bir çok sebebi, bu sorunların da bir çok çözüm yöntemi bulunuyor. İlk olarak bilmelisiniz ki, EFT’nin ulaşmamış olması veya banka tarafından iptal edilebilmesi için farklı farklı bazı sebepler bulunuyor. Bazı durumlarda hesap sahibinin isim bilgilerinin yanlış yazılması, bazı durumlarda ise hesap numarası yani IBAN no bilgisinin hatalı girilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumlarda paranın yanlış hesaba gitme ihtimali oldukça düşüktür. Genellikle hatalı bilgi girildiğinde göndermiş olduğunuz tutar askıda tutularak işlemin tekrarlanması ve öncesinde de iptal talebi oluşturulması gerekiyor. EFT iptali hakkında hazırladığımız yazımızdan yardım alarak da işlem sırasını öğrenebilirsiniz. Biz de bu yazımızda sadece yanlış bilgi sebebi ile değil, diğer sebeplerden dolayı da ulaşmayan EFT işleminden söz edeceğiz.

EFT Hesaba Geçmedi Ne Yapmalıyım

Yazımızın giriş bölümünde de bahsettiğimiz gibi EFT işleminin hesaba geçmesine engel olacak bir çok sebep bulunuyor. EFT işlemleri, iki farklı bankanın hesapları arasında yapılan bir para transferi olduğu için, yaptığınız tüm EFT işlemleri Merkez Bankası tarafından onaylandıktan sonra karşı tarafın hesabına aktarılıyor.

Yani bu durumda, yoğunluk sebebiyle de EFT işleminin hesaba yansıması zaman alabiliyor. Bu gecikmeler de uzadığında, kişiler EFT gelmedi gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Elbette bu bir sorun değil, daha çok yoğunluktan olduğu için paranız bir süre sonra hesaba yansıyor.

Tüm bunların dışında para transferi sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu bahsettiğimiz durumların hatalı olması durumunda da EFT hesaba geçmedi sorunları meydana gelebiliyor.

EFT Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

EFT İşlem Saatleri

Bildiğiniz üzere, iki farklı banka hesabı arasında yapılan para transferleri belirli gün ve saatlerde yapılıyor. Tüm bankaların EFT saatleri yazımızından bilgi alarak bu saatler içinde işlem yapmaya dikkat etmelisiniz. Bu saatlerin dışında yaparsanız para ertesi güne kadar askıda bekleyecektir.

EFT Dekont Kontrolü

EFT işlemini yaptıktan sonra paranın hesapta olduğuna, hesabın bu parayı göndermek için yeterli bakiyesi olduğuna emin olun. Aynı zamanda internet bankacılığı kullanarak dekont çıkartın ve işlemin tamamlandığını öğrenin.

EFT Sorgu No

Eğer halen sorun yaşıyorsanız banka müşteri hizmetlerini arayarak, dekont üzerindeki EFT sorgu no bilgisini iletebilir, bu numara üzerinden EFT durumunu öğrenebilirsiniz.

EFT Gelmedi, Ne Yapmalıyım?

Para transferi yapan kişilerin sıkça karşılaştığı paranın hesaba düşmemesi sorunu, hatalı bilgi girişi nedeniyle olduğu gibi yasadışı durumlardan ötürü de olabiliyor. Tüm para transfer işlemleri Merkez Bankası onaylı olduğu için, bu aşamada yasadışı işlemler sebebiyle Merkez Bankası onayına takılıyor olabilir.

Yasadışı bahis, kaçak iddia gibi durumlarda bankalar hesaplara bloke işlemi uygulayabiliyor. Bu gibi durumlarda da bu firmalardan gelen para transferleri masak incelemesine takılabiliyor ve paranıza bloke konuluyor.

Bu durumun başınıza gelip gelmediğini kontrol etmek için de transferin gerçekleştiği bankayı arayarak EFT sorgu numarasını iletmeli, EFT gelmedi bildiriminde bulunabiliyorsunuz. Banka sadece para transferinin durumunu aktarabiliyor.

EFT Hesaba Geçmedi, Nasıl Geri Alırım?

EFT hesaba geçmediğinde paranızı geri almak için basit adımlar uygulamalısınız. Elbette bu işlemin askıda beklemesi, paranın otomatik olarak iade edileceği anlamını taşımıyor. Bu aşamada yapacağınız bir çok işlem, paranın akıbetini belirliyor. Eğer hatalı bilgi girişi sebebiyle işlem tamamlanmadıysa, çok daha kolay bir şekilde iade alabiliyorsunuz.

Bankaya Bildirimde Bulunarak Parayı Geri Almak

Şüphesiz yapmanız gereken ilk işlem bankayı aramaktır. Para transferini yaptığınız bankayı arayarak, EFT sorgu numarasını iletebilir ve durumunu öğrenebilirsiniz. Eğer hatalı bir durum varsa ve para karşı tarafa ulaşmadıysa işlem iptal edilecektir.

Bu işlemin iptal edilmesi 1 ile 3 iş günü kadar sürebiliyor.

Şubelerden İptal İşlemi Yapmak

Hatalı bir EFT işlemi yaptığınızda, bankanın herhangi bir şubesini de ziyaret ederek işlemi iptal edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, hatalı gönderim yaptığınız bankaya ulaşmalı ve iptali bu banka üzerinden gerçekleştirmenizdir.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorum yapın